Bom Bom er årets frivillige skater

 

Rullesport Danmark har kåret Peder ”Bom Bom” som årets frivillige inden for skateboarding. Skatebaord.dk har taget en snak med ham om kåringen og hvad fremtiden bringer

Skateboard.dk:

Tillykke med titlen. Det er velfortjent.

 

Bom Bom:

Takker makker. Tjo det ved jeg sgu ikke hvad jeg skal sige til. Men det må de (Rullesport Danmark red.) jo mene, at jeg har gjort mig fortjent til.

 

Skateboard.dk:

Ja helt sikkert. Men som der står i indstillingen, så er du lidt en ninja, eller den mindre synlige type. Kan du ikke kort fortælle om din baggrund og sådan, så vi lige får styr på hvem du er.

 

Bom Bom:

Ja man kan jo nemt gå under radaren i det mørke.

Men altså jeg hedder Peder, men de fleste kalder mig ”Bom Bom”….

 

Skateboard.dk

Ja hvor stammer det navn egentlig fra?

 

Bom Bom:

Det stammer fra mine yngre dage i Horsens, hvor jeg holdte rekorden for flest Tequila-slammers på East End i perioden 1994-97. Har flækket flere hjelme, når hovedet skal hamres ned i bordet. True story.

 

Skateboard.dk:

Ah ja T-slammers kaldes jo også Bom Bom. Det giver mening. Undskyld afbrydelsen.

 

Bom Bom:

Jamen det var jo et vigtigt spørgsmål. Nå, men jeg har skatet godt og vel et par årtier efterhånden. Mest i det jyske. Vi rakkede faktisk en del rundt der i 90erne. Du ved Fabrikken, Smyrna, Vejgårdshallen, Skive og den gamle toghal i Kolding. Og ikke mindst Blåbjerggårdskolen i Esbjerg. Ja og Rødekro og Aabenraa. Du ved...vi kom rundt. Gør vi stadigt.

Ha, kommer lige i tanker om en gang vi kørte et crew mod Odense for at finde en skatehal derovre. Du ved før internettet og alt det der. Tror vist Ben Smith boede i hallen under en funbox i en periode. Men altså alt gik galt. Vi kørte galt på vej derover, da der pludselig var islag på motorvejen. Og da vi skulle hjem kunne bilen ikke starte, så vi fik arrangeret, at vi kunne overnatte i den pølsevogn, der var lige uden for hallen.

Shit og en anden gang, da vi var på vej hjem fra Smyrna var der en lavning, hvor der også var sygt glat, så bilen røg i grøften. Det hele var lidt ekstra skummelt, da der ikke var seler i bilen vi kørte i, da Blomme – ham der ejede bilen - var ved at ordne noget i den. Men da vi så kom til hægterne efter chrashed, opdagede vi, at AJ (Anders Jørgensen red.), der lå på bagsædet var væk. Han var røget ud af bagruden og lå et stykke henne på vejen. Det var den dag han fik arret i panden. True story.

 

Skateboard.dk:

What? Æhm ok. Men inden vi fortaber os i gamle anekdoter, så må vi lige få talt om din kåring til årets frivillige skater i RD.

 

Bom Bom:

Ja men altså det var noget, ham Bo (Villumsen red) bare havde sendt til RD. Jeg blev sgu lidt småfornærmet, da han fortalte, at han havde gjort. Bo er cool nok, men nogle gange så er han lidt hurtig på aftrækkeren. Han kunne jo lige have spurgt mig, ikk?

Men så tænkte jeg hva fuck, de vælger nok Kring, Carlos, Rune eller en af de andre der, som er helt oppe i OL og det der sport.

Men så stod Bo der pludselig stod med et diplom og en flaske rom. Pænt overrasket.

 

Bom Bom sætter pladen lige med en Smith grind i en stram quarter

 

Skateboard.dk

Hvad vil du så bruge din titel som årets frivillige til?

 

Bom Bom:

Altså rommen drikker jeg nok sammen med crewet, men titlen ved jeg sgu ikke. Den giver jo hverken mad på bordet eller mere pop. Så er bare glad for rommen.

 

Skateboard.dk:

Der står indstillingen til RD, at du har spillet en central rolle i SkateSportsforeningen (Tidligere Dansk Skatesport red.) – især efter COVID-nedlukning?

 

Bom Bom:

Ja men altså jeg synes, at de var lidt sløve i den bestyrelse. Det er nogle seje folk. Men de har bare også travlt med en masse i deres lokale miljøer. Fair nok, men der er bare nogle ting som skulle gøres i regi af sportsforeningen.

Der blev sat gang i nogle ting i starten. Jeg mente, at der måtte tingene sgu følges til dørs. Der er Bo og jeg også uenige. Han er sgu lidt hurtig til at gøre noget. Du ved, han råber jo op og sådan. Men så mangler han vedholdenhed. Lidt det samme med hans skating. Han giver det et par skud og dropper det så, hvis det ikke lykkes. En forkælet tilgang i min optik. Skateboarding handler om at blive ved og tro på det.

 

Skateboard.dk:

Ja ok, nu skulle det jo ikke handle om Bo, men dig.

 

Bom Bom:

Nej fair nok. Bare fordi vi laver en del ting sammen….og ofte skændes. Og det har vi gjort i en del år. Flere i crewet kalder os Jack og Tyler, som øgenavn. Ved sgu ikke rigtig hvorfor?

 

Bom Bom viser at der ikke kun er konflikt mellem ham og Bo Villumsen - Her ses de en doubble troubble bs disaster til sesh i Esbjerg 

 

Skateboard.dk:

Fair nok. Det er jo også ham, der som formand for skatesportsforeningen, og ham der indstillede dig til titlen som årets frivillige.

Men hvor tager boardet dig hen de kommende år?

 

Bom Bom:

Altså jeg vil gerne skate så meget som muligt…og fortsat rejse rundt og møde folket, og teste de lokale parks. Der dukker jo nyt beton op over alt i landet.

Men altså det næste, der er på programmet er jo Streetmasters i Royal, hvor jeg har sat størstedelen af min overførselsindkomst på, at Stær tager guldet igen.

 

Skateboard.dk

Ja også et fedt event, som vi skrev om sidst det blev afholdt.

Har du nogle skud, som du vil sende ud over landet her på falderebet?

 

Bom Bom:

Ja kan da godt lige fyre lidt af:

Skud til FSR, der som et moderne Hedeselskab opdyrker de jyske betonfaciliteter – Hvad udad tabes, skal indad vindes.

Skud til Roundwallcrewet for evig gæstfrihed og en ustoppelig strøm af skøre påfund…helt ærligt hvem fanden kunne ellers finde på at sende dansk skateboarding til månen?

Til Knak for uvurderlig overvågning af skatesportsforeningens pengestrømme og for at snuppe titlen med årets bedste slam i streetmasters 2021.

Til Letten for at tale om oversavede cowboyjakker i den 11. time

Til Rene Villumsen for altid at stå i skyggen af sin bror. Lolz

Til min navnebroder, Peder, for den daglige blunt og uendeligt energiniveau.

Til Thors mor…bare fordi…I ved. Moist.

Til AJ, Syberg og Crafty for at være OG og rykke retur til mulden.

Til Svenne for at holde farten høj og grindsne lange.

Til Ruddi for at sætte sine enge boards i produktion.

Til Esbjerg-crewet for at være vestkyst.

Til Skateboard.dk for at holde det ægte.

Ej listen er uendelig. Så skud ud til alle, der skater. I er for dope.

 

Skatebaord.dk

Knowledge der. Vi siger tak for snakken og ses til sesh.

Du kan læse indstillingen af Bom Bom her.

 

145